Downloads

Radikalisering i Europa del 5 - de politiske løsninger og opsummering.

I dette sidste program i rækken samler vi op på de første fire programmer, og diskuterer den nye terrortrussel samt nuværende situation i Europa. Vi giver nogle bud på hvorfor unge muslimer begår terrorisme og diskuterer forskellige løsninger på problemerne.

 

 Værter: Søren Bruun Jensen og Martin Jensen

 

 

Radikalisering i Europa del 4 - islamistisk terrorisme

 

Vi er fremme ved nutiden i vores gennemgang af terrorhistorien, og vi taler om den afgørende udvikling af terrorgrupper i Mellemøsten, som for alvor truer Vesten og Europa med terrorisme for tiden. Vi taler overordnet om terrorisme i tal og vi ridser de forskellige nye terrorangreb op. Til sidst bringer vi et interview med Claus Bentow, som selv har oplevet et terrorangreb. Det var hans datters konfirmation der var målet for terrorangrebet i Krystalgade i København.

 

Værter: Søren Bruun Jensen og Martin Jensen

 

Radikalisering i Europa del 3 - Europæisk terrorhistorie

I vores tredie program om radikalisering i Europa ser vi nærmere på europæisk terrorhistorie fra efterkrigstiden og frem. Vi fortæller særligt om fire grupper, to nationale uafhængighedsgrupper: irske IRA og spanske ETA, og to venstrefløjsgrupper: RAF og BR fra Tyskland og Italien. Vi taler om de konflikter de er en del af, og vi kommer ind på højrefløjsterrorisme og staternes rolle heri. Lyt med!

 

Værter: Søren Bruun Jensen og Martin Jensen

 

Radikalisering i Europa del 2 - Rina Ronja Kari og Rune Lund

Anden del af programserien om radikalisering i Europa. Vi ser nærmere på de politiske løsninger der danner en ramme for lovgivningen imod terror og radikalisering. For hvordan sikrer man borgerrettigheder for almindelige mennesker samtidigt med at man sikrer de selvsamme borgere imod terror? vi har talt med 2 politikere der begge er kritiske overfor de handleplaner som vi for nyligt har set i EU og Danmark. Rina Ronja Kari sidder til dagligt i Europaparlamentet for Folkebevægelsen mod EU og Rune Lund er retsordfører for Enhedslisten. Lyt med!

 

Værter: Søren Bruun Jensen og Martin Jensen

 

 

Radikalisering i Europa del 1 - Chris Holmsted

Chris Holmsted er lektor på Roskilde universitet og forsker til dagligt i politisk ekstremisme. Han står bag adskillige publikationer om emnet, f.eks. står han bag rapporten "Politisk ekstremisme i Danmark" for social- og integrationsministeriet. Han er ekspertrådgiver for ministerier, kommuner, PET, politiet, SSP og uddannelseinstitutioner hvor emner som højre- og venstrefløjsekstremisme, radikalisering og politisk vold er omdrejningspunkterne. Folkets Radio interviewede Chris Holmsted for at få en forståelse af det komplekse begreb "radikalisering". Lyt med!

 

Værter: Søren Bruun Jensen og Martin Jensen

 

 

De politiske løsninger

Tredje afsnit af den tredelte dokumentar om flygtningekrisen i Europa. Hør vores interview med Nina Svendsen, der til daglig er driftsleder af Tranum asylcenter. Vi har også talt med folketingsmedlem Søren Søndergaard (Ø) omkring flygtningeaftalen imellem Tyrkiet og EU. Sidst, men ikke mindst, kan du høre et interview med Martin Bak Jørgensen der er lektor og migrationsforsker på Aalborg universitet.  

 

Interviewer og producent: Søren Bruun Jensen

 

  

Andri og QH til Star Wars og Sci-Fi messe i Randers

Andri Sigurdsson og Mathias Qvist Hansen var i hopla da de besøgte Star Wars og Sci-Fi messen i Randers for at interviewe Star Wars fans. Det blev til en sjov udsendelse hvor vi også møder nogle af skuespillerne fra biroller i Star Wars filmene, de besøgte også den selv samme messe. Lyt med!

 

Medvirkende: Andri Sigurdsson, Mathias Qvist Hansen og Søren Bruun Jensen mfl.  

 

 

Den hjælpende hånd

Andet afsnit i den tredelte dokumentarserie på Folkets Radio om flygtningekrisen i Europa. Hør en række interviews med mennesker der hjælper flygtninge på grænsen imellem Makedonien og Grækenland. Vi har interviewet en frivilligkoordinator, en sygeplejeske, en socialarbejder samt en dansk frivillig. Efterfølgende kan man høre forfatter Mads Nygaards tale til Folkevandringen for en ordentlig behandling af flygtninge.

Interviewer og producent: Søren Bruun Jensen

 

  

Flugten fra krigen

Første afsnit i den tredelte dokumentarserie på Folkets Radio om flygtningekrisen i Europa. Hør øjenvidneberetninger fra krigene i Syrien, Afghanistan og Irak, hvor flygtninge og journalist Nagieb Khaja fortæller om den farefulde rejse fra mellemøsten til Europa. Interviewene, med flygtningene, er optaget på grænsen mellem Grækenland og Makedonien, i flygtningelejren Eidomeni. Lyt med og hør de gribende fortællinger om flugten fra krig.

Interviewer og producent: Søren Bruun Jensen

 

 

   

Legal Aid - retshjælp i Danmark

Legal Aid tilbyder gratis og anonym rådgivning inden for en lang række juridiske områder og har allerede hjulpet rigtig mange borgere i Aalborg. Foreningen drives af jurister med hjælp fra frivillige jura- og erhversstuderende fra Aalborg universitet. Legal Aid hjælper mange flygtninge i deres sagsbehandling af f.eks. familiesammenførings- og asylsager, men har også mange sager hvor danske statsborgere har juridiske problemer. Folkets Radio fik besøg i studiet af Dennis og Kristin der begge er medstiftere af Legal Aid retshjælp. Det blev til en spændende snak om retshjælp og advokatpraksis, lyt med!

Medvirkende: Dennis Jacobsen. Cand. Jur, Cand.Merc.Jur og stifter af Legal Aid. Kristin Asaad. Erhverstuderende 8.semester, PR manager, leder af Legal Aid udlændingehjælp og medstifter af Legal Aid.

Interviewer:   Søren Bruun Jensen

 

Majken Lex

Multikunstneren Majken Lex besøgte Folkets Radios studie til en snak om politisk performancekunst, poesi og meget mere. Hun udgav digtsamlingen "Noter" i 2014, og du kan høre hende oplæse digte fra "Noter" samt rejseerindringen "Souvenirs" i denne podcast. God fornøjelse! 

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

Gelsted, Kirk og Sherfig prisuddelingen 2015.

Reportage fra GKS prisens uddeling d. 8 november 2015. Hør taler og interviews med årets prisvindere. Medvirkende er: Anisette Koppel, Anne Marie Helger, Søren Zeuth og Pylle Søndergaard.

Interviewer: Søren Bruun Jensen

Bjørn Elmquist

 

Bjørn Elmquist er leder af retspolitisk forening og højesteretsadvokat. Han har tidligere siddet i Folketinget for Venstre samt Radikale Venstre og været bestyrelsesformand for Amnesty international. Bjørn Elmquist har yderligere arbejdet på DR som korrespondent og journalist, og har generelt et imponerende CV bag sig. Folkets Radio mødte ham i København til et interview om retsforbeholdet og den kommende afstemning. Lyt med!  

 

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

Pernille Skipper

 

Pernille Skipper er Folketingsmedlem for Enhedslisten og har siddet i folketinget siden 2011. Hun er uddannet Cand. Jur. og er retspolitisk ordfører for Enhedslisten. Derfor har Pernille en specialiseret viden om retsforhold og jura, Folkets Radio besøgte hende på Christiansborg til en snak om den kommende folkeafstemning om retsforbeholdet. Lyt med!

 

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

 

Rebecca Adler Nissen

Rebecca Adler Nissen er lektor på Københavns universitet i Statskunskab. Hun har tidligere forsket i de danske forbehold og udgivet en prisvindende bog om emnet. Hun deltager aktivt i den danske debat via fordrag og debatter, vi besøgte hende på Københavns universitet til en snak om den kommende afstemning. Lyt med her!

 

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

Morten Harper

Morten Harper er udredningsleder og jurist for Nei til EU i Norge. Han har tidligere udgivet en artikel igennem NyAgenda om det norske Europol samarbejde og det norske samarbejde med EU. Folkets Radio besøgte Morten Harper i Oslo for at tage en snak om det norske samarbejde med Europol, og den norske parralelaftale med EU. Lyt med her. 

 

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

Odd Einar Dørum

Odd Einar Dørum har været minister tre gange i Norge for partiet Venstre(søsterparti til Radikale Venstre), to gange som justitsminister og én gang som transportminister. Han har siddet i fire perioder i det norske storting, og har stor viden om det norske retssystem. I anledning af det danske valg om retsforbeholdet tog Folkets radio en snak med Odd om den norske parralelaftale med EU, Europol samarbejdet og en evt. nordisk union. Lyt med! 

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

Ole Christensen

Ole Christensen har været medlem af Europaparlamentet siden 2004 for Socialdemokratiet. Han har tidligere været Borgmester i Brovst, og har en lang politisk karriere bag sig i Nordjylland. Folkets Radio tog en snak med Ole "EU" d. 25/9-2015 om retsforbeholdet, og hvorfor Socialdemokratiet anbefaler en tilvalgsordning. Lyt med!

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

Bendt Bendtsen

Bendt Bendtsen er EP medlem for Det Konservative Folkeparti. Han har mere end 25 års erfaring som politimand, og ved derfor mere om politiets arbejde end de fleste. Han er tidligere vicestatsminister, og har også en fortid som dansk økonomi og-erhversminister. Folkets radio mødte Bendt Bendtsen i Aalborg d. 24/9-2015, og interviewede ham om den kommende afstemning om retsforbeholdet. Lyt med!

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

Jens Rohde

Folkets Radio mødte EP medlemmet Jens Rohde fra Venstre i Åbybro d. 14/9-2015. Vi taler om den kommende afstemning, og hvorfor Venstre anbefaler at vi afskaffer retsforbeholdet. Vi taler om menneskerettigheder, retssikkerhed og udfordringer i Europa. Lyt med og hør Venstres "løsgående missil" på Folkets Radio.

Interviewer: Søren Bruun Jensen

 

 

 
 
Powered by Phoca Download

Sendetider

Mandag: 06-07 og 12-16

Tirsdag: 06-07 og 12-16

Onsdag: 06-07 og 12-16

Torsdag:  06-07 og 10-16

Fredag:  06-07 og 10-14

Lørdag: 11-14

 

 

OBS: Der streames kun i sendetiden

stream

Folkets Radio Søndergade 12, 1. sal Postboks 1401 9100 Aalborg Tlf. 98 10 92 20 E-mail: Folket@folketsradio.dk

Go to top